Inloopspreekuur

Waar?

Wijkcentrum Panorama

De Tinneweide 144A

3901 KM  Veenendaal

 

Wanneer?

Iedere maandagavond (m.u.v. nationale feestdagen) van 19.00 – 20.00 uur.

Het maken van een afspraak is niet nodig.

Let op: als u bij ons langskomt, is het belangrijk relevante documenten met betrekking tot uw vraag (bijvoorbeeld: brieven en contracten) mee te nemen naar het spreekuur.

 

Werkwijze

Bij binnenkomst kunt u vrij plaatsnemen in onze wachtruimte. Wanneer u aan de beurt bent (op basis van binnenkomst), wordt u ontvangen door een medewerker die uw zaak in een aparte spreekruimte in behandeling zal nemen.

De aan de Wetswinkel verbonden medewerkers zijn allen gevorderde rechtenstudenten, dan wel recent afgestudeerde juristen. Zij worden bij ons wetswinkeliers genoemd. Het feit dat de medewerkers veelal studenten zijn, houdt ook in dat de praktische ervaring op het juridische gebied beperkt is. Hoewel dit wordt gecompenseerd door theoretische kennis en het feit dat gedurende het spreekuur telkens een professionele adviseur (veelal advocaat of notaris) aanwezig is, komt het toch geregeld voor dat een zaak te complex is. Indien onze medewerkers het idee hebben dat zij u niet goed kunnen adviseren, zullen zij u doorverwijzen naar een professional.

Stichting Wetswinkel Veenendaal verleent gratis eerstelijns advies. Dit omvat in de regel uitleg over uw rechtspositie en (eventueel) de te nemen vervolgstappen. Dit betekent eveneens dat wij niet procederen.